kerkgebouwen

KERKGEBOUWEN

Door de contrareformatie veranderde het uiterlijk van de katholieke kerk.Dat moest gewone mensen tot de kerk aantrekken.Zo ontstond een nieuwe stijl, de barok.Deze was makkelijk te herkennen aan de sierlijke vormen.Er stonden veel beelden en het plafond was mooi en sierlijk beschilderd.Dat het zo kleurrijk was,was om mensen gerust te stellen.
God komt van alle kanten als je gelovig bent.De katholieken gaven de heiligen veel aandacht,vooral Maria was populair.Kerken van de hervormers waren sober in de plaats van versieringen waren de muren en plafonds wit.Die kerken waren simpel en alleen maar gericht op de bijbel.

typisch barok erg sierlijk en gedetailleerd

kerk van de hervormers: een stuk eenvoudiger